Fra den gamle pallebranche til intelligent returlogistik

Tanken bag Smart Retur blev realiseret, da vi i 2012 skiftede navn fra Waba og lagde strategien om. Da plastpallen først muliggjorde en lukket værdikæde, så vi en mulighed, som ingen andre så: at udvikle et lignende system for træpallen giver os mulighed for en mere effektiv håndtering, samt reducerer både omkostninger og udledninger betragteligt.

I dag sorterer vi træpallerne samt reparerer dem ved behov og opnår på den måde en genbrugsgrad på op til 98 procent.

Vi satsede massivt på teknologi og digitalisering og introducerede Smart Returs egen, digitale pallebank – så du som kunde nemt kan få det, du har behov for, når du har behov for det, med fuld oversigt og fleksibilitet.

Med en transparent forretningsmodel, et reelt ønske om at skubbe verden i den rigtige retning, samt produkter og ydelser, der virkelig leverer, kunne vi notere os, at Smart Retur var i færd med at blive markedsledende. Nu er vi størst i Norden.

Smart Returs rejse de sidste 10 år har løftet os fra 200 til 1.100 mio. NOK i omsætning. Alligevel ligger det største potentiale foran os, og vi er klar til næste skridt.

2001 Waba blev oprettet.

2012 Søren Eriksen blev ny daglig leder.

Januar 2017 Nye ejere

August 2017 Skiftede navn fra Waba til Smart Retur

Januar 2018 Pallebanken blev lanceret

2020 Licens og rettigheder til plastpaller

August 2020 Norvestor gik ind på ejersiden

2020 Opkøbte PSRS

2021 Opkøbte Jordbro Lastpall

2021 Opkøbte Provipal

Vores vision er at skubbe udviklingen fremad i en af de mest spændende og innovative brancher inden for cirkulær økonomi.

Vi har sat os to mål: at konsolidere markedet og at bidrage til, at plastpallen skal få den samme succes i Danmark og Finland, som vi har sikret den har i Norge og Sverige. Det vil bidrage til endnu større reduktioner i udledninger, ressourceforbrug og omkostninger, og vi vil dermed tage endnu et skridt i retning af en lidt bedre verden. Det findes stadig uudforskede metoder og uprøvede teknologier, vi skal udnytte i fremtiden.

Vi er allerede kommet langt i de 10 år, der er gået, siden vi skiftede gear. Vi kan med hånden på hjertet sige, at Smart Retur bidrager til en bedre verden – med yderligere professionalisering af returlogistikken, strengere miljøkrav og ikke mindst med vores evne til at imødekomme erhvervslivets stadigt højere krav om effektivt ressourceforbrug.


Ikke nogen almindelig pallehandel

I vores digitale pallebank administrerer du selv din returlogistik. Du kan se på den som dit kontrolcenter: Her foretager du bestillinger, har overblik og indhenter dokumentation.

Pallebanken er Smart Returs hjerte og hjerne: Køb paller, når du har brug for flere, og sælg til os, når du har for mange. Bestil transport og returtransport, bestil lagerplads, og bevar overblikket over din beholdning. Her får du også en oversigt over sorteringsresultater, reparationer, genbrugsgrad og udledningsreduktioner.